AhLaN WaSaHLaN

~~TaPaK KaKi DiNaSor~~

Wednesday, 22 June 2011

~~aSaP PeMBuNuH~~

Views
Hohoho....still alive in de house...
Pagi yang cerah...kini sudah terang...cewahhh!!
Nampak cam senang hati je an2...hehehe


Aaaa...ada nampak x pic yang still show u all ni kat atas??
Haaa!!pic ape 2??
Pic rokok an2...tapiiii!!! still bukan nak cite sal rokok au..
But...still nak gosip2 kit sal sisha!!!
Aaa..u all pernah x sisha..
Member2 still xkire laki or pompuan...
Ramai yang suke isap sisha..butt!!!~~~
Korang sume xtahu...kesan sisha sma cam rokok au...!!!


MEMBAHAYAKAN!!!!!
Mule2 still bca info ni pun still terkejut..
Coz b4 ni....ape yang still tahu sisha ni xbahaya...
Law sape yang penghisap sisha tegar mesti tahu sisha ni de mcm2 jenis perisa...
Ni yang meninggkatkan ramai peminat2 sisha kebelakangan ni...
Nape dorang suke isap sisha...
Sudah menjadi trend kini, menghisap paip shisha di café dan hotel-hotel ternama. 
Asyik lepak bersama teman, memang nikmat rasanya jika pekena beramai-ramai. 


Bukan itu sahaja, shisha juga boleh didapati 
dengan harga yang murah dan datang dengan 
pelbagai perisa seperti perisa buah, ekstrat bahan neutral, dan perasa-perasa yang dibenarkan. Antara perisa tersebut: epal, strawberi, ros, mangga, 
cappuccino, vanila, kelapa, ceri, anggur, 
pisang, kiwi, blueberry, kopi Arab, campuran buah-buahan, 
tembikai, oren, dan banyak lagi. 
Tapi tahukan anda kesannya terhadap kesihatan kita? Ayuh, kita kenal pasti bahaya shisha.

Coz b4 ni dorang pk air yang digunakan dalam sisha ni..
Boleh dijadikan penyaring racun yang membahayakan..
Apakah kandungannya?
1.Tembakau
2.Sirap pekat dari buah-buahan dan lain-lain
3.Arang
Kandungan asas bagi rokok dan shisha adalah sama – tembakau. 
Perbezaan rokok dan shisha ialah pada cara penyediaan (rawatan). 
Tembakau yang digunakan untuk rokok diasapkan terlebih dahulu sementara tembakau yang digunakan untuk shisha diperam.

But...sisha ni ada kandungan kadar monoksida yang sgtttt tinggi au!!
Mcm yg kite tahu kadar gas monoksida yang tinggi 
lam badan membahayakan kesihatan kita..
So ape still nak nasihat korang...
Nasihat laaaa....sume frenz2...family or sape je yang rapat ng korang
Yang suke sgt isap sisha walau pun xslalu..
 stop isap sisha ni!!!
Tubuh badan yang baik~~keluarga pun bahagiaJ
AdiosssJ~~

www.tips-fb.com

4 comments:

Apple said...[Reply]

Ok, baru dapat tahu. haha. TQ buat entri ni.
Pape pun Apple tak pernah pun tahu apa rasa shisha tu. :)

Still alive said...[Reply]

@Applehuhu..still pernah rsa sekali..
perisa apple..huhu..tapi baru sedut sikit..daaa..tersedak2..hehe
pengalaman pertama n terakhir:-)

Sky8Men said...[Reply]

dadih dap ag..RM1.20 je kt pasar pon..lalala~~

Still alive said...[Reply]

@Sky8Mentau fu fah dap g...lalalla..
dadih mam lam panggung dap g..

Post a Comment

Da baca..harap bole bg seciput komen.. =p ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...