AhLaN WaSaHLaN

~~TaPaK KaKi DiNaSor~~

Thursday, 30 June 2011

~~CoMeY HiDunG Ko~~

Views
Ohohoho….
Still alive in de house..
Waaa..da banyak hari xupdate ni..
Bukan ape…still demam teruk..huk2..
Ni je awu baik..doakan kesihatan still baik2 je ehh!!luv u all!!

Okeh entry hari ni nak coret2 sal hidung…
Huhu..ape yang ada ngan hidung…
Hidung ada bnyk jenis..panjang..kecik..kembang…tirus…
Setiap jenis idung ni..terdapat personality seseorang..
Tapiii!!!engt au..still xswoh percaya…juz ramalan..suke suki je..ngeh2…

Hidung panjang 
Jika pasangan anda memiliki bentuk hidung seperti ini, dia merupakan seorang yang mempunyai personaliti yang kukuh dan berpotensi untuk mempengaruhi orang lain yang berada di sekelilingnya. Dia seorang yang bercita-cita tinggi dan sangat sensitif orangnya. Jadi janganlah anda sengaja ‘mencari pasal’ dengan mereka yang berhidung panjang.

Selain itu, mereka juga mudah membantu dan sangat bermurah hati, hanya pada mereka yang tahu menghargainya! Anda tidak perlu membalas pertolongannya cukup sekadar anda menghargai bantuan yang dihulurkan itu. Mereka yang berhidung panjang juga dipercayai bijak menonjolkan diri dan mudah berjaya dalam perniagaan dan bidang seni.



Hidung kecil 
Si empunya hidung kecil, mempunyai daya imaginasi yang tinggi dan berbakat dalam bidang seni. Dia juga suka mengejar sesuatu yang baru dalam kehidupan. Bagi mereka yang berhidung kecil, suka mencuba sesuatu yang baru dalam kehidupan.

Dia juga seorang yang peramah, dan amat mudah menyesuaikan diri dengan keadaan sekelilingnya. Adakalanya sikap mereka sukar diramal dan mereka bersikap kebudak-budakan. Jadi usahlah anda rasa bosan dengan sikap si hidung kecil kerana mereka sememangnya seorang yang manja.

Awas, pemilik si hidung kecil tidak tetap pendirian. Dia juga mudah dipengaruhi oleh orang lain dan bersikap terburu-buru dalam membuat keputusan, tanpa memikirkan pro dan kontra keputusan tersebut. Ha… bila dah tersilap langkah, tiada gunanya lagi…



Hidung paruh burung 
“Eh, betullah. Sekali pandang, hidung dia macam paruh burung, nampak macam patahkan!” Mungkin itu yang akan anda perkatakan apabila ternampak seseorang yang mempunyai hidung jenis ini. Ha… jangan tak tahu… mereka yang mempunyai hidung jenis ini ada keistimewaannya. Mereka mempunyai pendirian yang teguh dalam membuat sesuatu keputusan dan tidak mudah terpengaruh dengan kata-kata orang lain.

Mereka cukup tegas dalam apa jua keadaan, tidak terburu-buru dan menunggu masa yang sesuai sebelum membuat sesuatu tindakan. Pasti ramai yang berminat dengan pemilik si hidung paruh burung ini kerana daya pemikiran mereka cukup imaginatif, kreatif dan bijak, tetapi mereka agak sukar untukmencari cinta sejati dalam kehidupan mereka.


Hidung tajam 
Ha… jaga-jaga dengan pemilik si hidung tajam! Mereka ini jenis yang memandang kebendaan. Bagi mereka aset dan wang adalah segala-galanya. Tiada apa lagi yang penting selain dua perkara tersebut. Erm, jangan salah faham, pemilik si hidung tajam ini, bukanlah kaki pisau cucur, mereka mengumpulkan aset dan mencari wang dengan tulang empat kerat mereka dan bukan menumpang kekayaan orang lain. Mereka sanggup bekerja keras demi memastikan kehidupan mereka selesa dan senang.



Hidung lurus
Bertuahnya kalau anda berdampingan dengan si pemilik hidung lurus. Ha… mereka ini merupakan seorang yang setia dan adil dalam menyelesaikan sesuatu perkara. Mereka adalah golongan yang sanggup berkorban demi orang lain berbanding menjaga kepentingan sendiri. Si hidung lurus akan mencari pasangan hidupnya yang juga setia dan tidak menipu. Awas, sekali anda telah menipu si hidung lurus, peratus kepercayaannya kepada anda akan turun ke tahap 0%. Jangan main-main.


Hidung kembang
Mereka yang berhidung kembang merupakan seorang yang aktif dan cekap dalam melakukan apa jua kerja. Mereka seorang yang artistik dan suka mempelbagaikan aktiviti seharian mereka. Jika anda ingin meminta pertolongan, carilah pemilik hidung kembang sebab mereka akan membantu anda pada bila-bila masa. Mereka mudah kasihan kepada teman-teman, sehingga tidak sanggup untuk mengecewakan sesiapa.



Hidung runcing
Mereka yang berhidung runcing adalah seorang yang lemah-lembut dan amat berdiplomasi. Ha… jangan tak tahu, mereka yang berhidung runcing juga licik orangnya, mereka juga bersikap pentingkan diri sendiri. Satu lagi kelemahan si hidung runcing, mereka mudah terpengaruh dengan apa juga yang dilakukan oleh orang lain. Mood mereka sukar dijangka, jadi janganlah anda melakukan sesuatu yang ‘bodoh’ kerana ia akan menjerat diri anda sendiri.



Hidung pesek
Mereka yang memiliki bentuk hidung seperti ini merupakan seorang yang kuat berahsia. Orang yang tidak mengenali pemilik si hidung pesek tidak akan dapat menjangka perasaan mereka dari semasa ke semasa. Mereka juga dikatakan kurang yakin dalam melakukan sesuatu perkara, sedangkan mereka sebenarnya boleh menyelesaikan perkara tersebut dengan baik. Si hidung pesek cukup ramah dan mudah mesra walau dengan sesiapa sahaja. Mereka boleh membuatkan orang lain cukup senang dengan kehadiran mereka.


okiess!!t bile kuar dating 2...
belek2 laaa..idung lover korang..ngeh2..
tapi jangan korek idung dy udah ler!!
adiosss:-)
Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~CoMeY HiDunG Ko~~ www.tips-fb.com

Thursday, 23 June 2011

~~DoSa SiaPaKaH~~

Views
p/s: dengar video kat bawah skx...smbil bc :_)
Kasihnya ibu
Membawa ke syurga
Kasihnya saudara
Masa berada

Kasihnya ayah
Sanggupkah berpisah
Dan kasih anaknya
Berkorban nyawa


Huhuhu....still alive in de house..
Rasa sayu je hati ni..bile nyanyi lagu kat atas ni..
Terpikir still seketika..
Mampukah still menjadi anak solehah..
Mampukah still menjaga kedua ibu bapa still
Bila dorang semakin uzur nanti..
Mampukah still tahan melayan kerenah mereka
Yang semakin dimakan senja...

sanggupkah kita berbuat begini...
banyak sudahkah amalan kita???

Mampukah still membalas jasa2 mereka yang
Telah banyak berusaha membahagiakan still...
lihatlah sejarang ni..
mcm2 iklan yang still lihat di tv...
yang menayangkan kisah nasib tua pasangan orang2 tua..
yang ditinggalkan di rumah orang2 tua..

renungkanlah..
oleh anak2 mereka yang kaya raya..
yang sibuk mengejar duniawi..
yang alpa tentang bekalan akhirat...

renunglah mata LELAKI ini..kesedihan...kesayuan..di tinggalkan
di rumah orang2 tua..
MAMPUKAH!!!!


Ya Allah, aku ini mungkin anak yang berdosa..
Berdosa kepada kedua ibu bapaku..
Mungkin aku telah banyak menggores hati mereka..
Mungkin perangaiku ni kadang kala..
Membuat hiba di tujoh sembilu di hati mereka..
Tapi tahulah mereka bahawa...
Kasih sayangku kepada mereka..
Xpernah kurang..
insyaAllah bukan sekadar taipan aksara..
bukan sekadar ucapan insaf sejenak..
namun itulah janjiku..
INSYAALLAH...


Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~DoSa SiaPaKaH~~ www.tips-fb.com

~~KaSuTKu Di IRoN~~

Views
Ting tong....ting tong!!!
Still alive in de house~~
Law semalam still cite sal header terbaru still...
Nway pagi ni still nak cite sal 1 cite klakar...
Nervous nye pasal smpai kucar kacir pagi still...


Pagi tadi otak still ni xbpe nak mental
Eh x...otak still waras ag..hehehe
Tapi maybe mcm2 nak pk lam otak ni sampai sendat!!
Smpai tym still nk mandi pagi td..
Still amek pembersih muke bleh lak g shampoo rambut..


Siap nyanyi2 ag..haha sengal an!!!
Tym shmpoo pkai pembersih muke 2..siap nyanyi2 lg..
Lalalalalalala~~~
Ayokk...bile terpersan bau shampoo ni len...hohoho...
Still tergelak sesorang..haha...alamak asal nak cuci muke..
Leh lak g cuci rambut...ngeh3x...
2 punya kes ok ag au...
Kes yang kedua..
Still amek kasut nak letak kat luar siap2..
Senang t sarung terus nak g keje..alih2..
Still g kat ironboard..buka suis iron...
G letak kasut tas 2..ala2 nak iron kasut...


Naceb mak lalu kat blik 2..
Menjerit ye...hahhaha..tergelak2 still ng mak..
Sory la mak...agak xbpe nak senta hari ni!!ngeh2
Mesti korang tertanya2 nape jd cam ni...
Benanye..still jd gne coz bnyk pk...
Family MR RIGHT still nak singgah kat umah...
Ni la kali pertama nak bertemu dorang...huhu
Ni kes gabra punye pasal laa..
Walaupun MY MR RIGHT cakap..be ur self..
Tapi persediaan 2 lom cukup ag nak bertemu ngan parent dy..




Huhu..mcm2 still pk..


Nak pakai baju ape..
Nak masak hidangan ape tuk MY SPECEL TETAMU 2...
Adab2 kena perbaiki lagi..
Nak kena kemas2 umah..
Kena selesakan tetamu specel
Elokkan sume..
Uwaaaa...agaknye..mcm ni la gaya orang2 kat luar sne nak menikah an2..
Gabraaa!!!!!
Pe2 pon..korang sume wish me luck au!!
n still harap sume berjalan lancar :-)
Doa2 kan yang terbaik still tuk hadapi sume ni J
Adiosssss!!!!!~~~



Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~KaSuTKu Di IRoN~~ www.tips-fb.com

Wednesday, 22 June 2011

~~JeMaRi HaLuSKu MeNGuKiR LaGi~~

Views
Hohoho...still alive in de house...
Hari ni ase ajen semacam je...
Bangun pagi awl..wat sarapan 4 my parent dulu...
N then basuh baju yang dah sebakul besa lam bilik 2...
Sementara nak tunggi g kje kul 9...
Still dapat idea nak wat header baru 4 my blogJ..



Mak still tanya..wat ape la ngadap laptop pepagi ni..
N jawab still tngah wat keje penting ni... J
Penting la sgt an2..hehe..
Bertungkus lumus tanpa xsedar diri 2 nak kna buka kedai...
Alih2 tgk da 9.oo lebey daaa...
Kelam kabut punye keje akhirnyaaa...
Header baru still already!!!
Meh nak tunjuk header baru yang still wat...
Taraaaaaaaaa!!!!


Walaupun xcntik...
Tapi still syg seni jari jemari yang still ada...
At least still usaha sendiri kan u all!!~~
ni header still yg 1st...


tym ni awu blaja2 edit...
ni yang 2nd...still ase xpuas hati sgt...


but lama juga la still pakai header ni...
lastly but not less...
header baru yang atas skx nung laaaa....yang still ase still puas hati...
x besar sgt..x kecik sgt..
2 je la yang still nak cite...ngeh3x...
AdiosssJ
Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~JeMaRi HaLuSKu MeNGuKiR LaGi~~ www.tips-fb.com

~~aSaP PeMBuNuH~~

Views
Hohoho....still alive in de house...
Pagi yang cerah...kini sudah terang...cewahhh!!
Nampak cam senang hati je an2...hehehe


Aaaa...ada nampak x pic yang still show u all ni kat atas??
Haaa!!pic ape 2??
Pic rokok an2...tapiiii!!! still bukan nak cite sal rokok au..
But...still nak gosip2 kit sal sisha!!!
Aaa..u all pernah x sisha..
Member2 still xkire laki or pompuan...
Ramai yang suke isap sisha..butt!!!~~~
Korang sume xtahu...kesan sisha sma cam rokok au...!!!


MEMBAHAYAKAN!!!!!
Mule2 still bca info ni pun still terkejut..
Coz b4 ni....ape yang still tahu sisha ni xbahaya...
Law sape yang penghisap sisha tegar mesti tahu sisha ni de mcm2 jenis perisa...
Ni yang meninggkatkan ramai peminat2 sisha kebelakangan ni...
Nape dorang suke isap sisha...
Sudah menjadi trend kini, menghisap paip shisha di café dan hotel-hotel ternama. 
Asyik lepak bersama teman, memang nikmat rasanya jika pekena beramai-ramai. 


Bukan itu sahaja, shisha juga boleh didapati 
dengan harga yang murah dan datang dengan 
pelbagai perisa seperti perisa buah, ekstrat bahan neutral, dan perasa-perasa yang dibenarkan. Antara perisa tersebut: epal, strawberi, ros, mangga, 
cappuccino, vanila, kelapa, ceri, anggur, 
pisang, kiwi, blueberry, kopi Arab, campuran buah-buahan, 
tembikai, oren, dan banyak lagi. 
Tapi tahukan anda kesannya terhadap kesihatan kita? Ayuh, kita kenal pasti bahaya shisha.

Coz b4 ni dorang pk air yang digunakan dalam sisha ni..
Boleh dijadikan penyaring racun yang membahayakan..
Apakah kandungannya?
1.Tembakau
2.Sirap pekat dari buah-buahan dan lain-lain
3.Arang
Kandungan asas bagi rokok dan shisha adalah sama – tembakau. 
Perbezaan rokok dan shisha ialah pada cara penyediaan (rawatan). 
Tembakau yang digunakan untuk rokok diasapkan terlebih dahulu sementara tembakau yang digunakan untuk shisha diperam.

But...sisha ni ada kandungan kadar monoksida yang sgtttt tinggi au!!
Mcm yg kite tahu kadar gas monoksida yang tinggi 
lam badan membahayakan kesihatan kita..
So ape still nak nasihat korang...
Nasihat laaaa....sume frenz2...family or sape je yang rapat ng korang
Yang suke sgt isap sisha walau pun xslalu..
 stop isap sisha ni!!!
Tubuh badan yang baik~~keluarga pun bahagiaJ
AdiosssJ~~

Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~aSaP PeMBuNuH~~ www.tips-fb.com

Tuesday, 21 June 2011

~~Oh SaKitNYa KeNa TiKaM~~

Views
still alive in de house!!
hai sume..korang2 yg bc entry ni sume chat x???
hope u all chat sokmo au:-)

okies!!still awu balik punggah pelamin2 
je kat umah pengatin..dah seminggu pasang hari ni baru berangkat...
bz!!xde masa..huhu 
smbil2 rest ni ase nak tulis entry plop...

entry hari ni..kisah kawan makan kawan...
korang pernah ada pengalaman kena tikam 
ngan kawan baik x??
mesti sedey sgt an...da la best frenz plop 2!!
still trengat...dulu pernah terjadi pada still...
tapi still da maafkan dy...
hope dy berbahagia skank!!


tinta untukmu!!!

Sudah lama kumengenalinya
Dan daku menganggap dialah saudara
Walaupun apa saja yang aku mampu
Aku membantunya apa yang perlu
Sehingga daku tersisih
Berbalah dengan kekasih
Kau kata teman sejati
Lebih sukar dicari
Memang benar orng berkata
Harus awas dan waspada
Pada yang manis dibibir
Aku tersingkir

Kawan yang ku benar harap-harapkan
Bukan jujur seperti yang kusangkakan
Kawan kini makan kawan
Ku dalam keadaan teraniaya
Kawan makan kawan


Kini hilang segala yang ku ada
Ku hilang harta, cinta, maruah, muka
Kau racunkan fikiranku dan nya
Kau ambil kesempatan merapatinya
Sehingga daku tersisih
Berbalah dengan kekasih
Kau kata teman sejati lebih sukar dicari
Memang benar orang berkata
Harus awas dan waspada
Pada yang manis di bibir
Aku tersingkir

Aku dah terkena dengan hasutannya
Dan rupa-rupanya ada agendanya
Kekasih ku pergi kerna batu api
Kawan ku sendiri membakar ku ini

Setelah ku berikan kepercayaan
Tak terlintas di fikiran kau buat bukan-bukan
Semua tipu helah tak akan terjadi lagi
Tanyalah diri apa yang sudah jadi
Kini kau tahu bagaimana kurasa
Menahan peritnya bisa
Semua ini tidak kuduga
Kawan makan kawan 


persahabatan kita berkecai:-(
adiosss!!!~~
Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~Oh SaKitNYa KeNa TiKaM~~ www.tips-fb.com

Sunday, 19 June 2011

~~All BouT Luv~~

Views
still alive in de house!!
hoho..hari ni nak cite2 sal cintan cintun...
sume org de rasa cinta..
law tnya pe maksud cinta...
jwpnnye yang pasti adalah subjektif:-)
law korang nak kte still alive jiwang...
jawapannye memang sah2 i jiwang u!!

kasihku pada seseorang yang bernama KEKASIH
still syggg sgt dy..smpai da terungkap...
law dy de bc entry ni...
hope dy dapat rasa..betapa still syggg dy!!!
luv u so much!!!


law awk g ane2...kite tunggu awakk...
sampai awk balik xkire la kul bpe:-)


law awk ade kje...
kite sanggup tunggu awk habis keje...
xdengar suara awk..xdapat mesej awk..
wat kite rindu awk sgt...


kadang2..kite suke wat awk sakit hati..
kadang2 kite suke tuduh awk mcm2..
tapi awk xpernah melenting...
xpernah bosan melayan karenah kite...
kite minta maaf sepanjang perhubungan kite:-)


lastly!!
i want to say i luv u damn much!!
hope we are hepy together....


adiosss:-)


p/s: SKY8MEN
Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~All BouT Luv~~ www.tips-fb.com

Tuesday, 14 June 2011

~~BiLa HaIWaN BerBiCaRa~~

Views
still alive in de house...
da lame da xtulis entry ni...windu plop ase eh!!
(lam hati korang mesti kata:cehh!!yang 2 pun nak gtau)
haha...saje nak cite...
hari ni still xnak bebel panjang2..
nak korang tengok..n baca je..ape yng still post ni..ngeh2..

kucing pun da maju daaa~~
ptus cinta nye pasal~~

nak tunjuk pro~~

jangan cakap tipu au....t lidah bercabang~~


masuk lee~~tuan blog alukan sgt~~

comey auuu~~

kude da pndai ckap perok au~~

haha!!

pahala banyak ni..xsabar nunggu pose~

cite lam bilik pun nak kasi tau!!~~

jangan buli cam gajah ni au..kasi ganas ag!!~~

jangan wat adegan gne..haram!!~

kucing ni kalah lam mentor smpai mental ckit..ngeh2


kacau line tol=p

melatah nye pasal=p

biantang skank pon da pndai daaa=p

sensored!!~~

remaja skank da pndai da gne..xbek naaa=p
hehehe...lawak ke x...
korang da tengok n baca...
adiosss:-)

Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~BiLa HaIWaN BerBiCaRa~~ www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...