AhLaN WaSaHLaN

~~TaPaK KaKi DiNaSor~~

Tuesday, 31 May 2011

~~TQ KPM coz MenCeRiaKaN HaRiKu~~

Views
hohoho....
pagi yang cukup mengembirakan...hik2..
xterluah ngan kata2...

penantian yang tak sia2...
lepas ujian bertulis...
kna panggil interview..
huhu,..walaupun tergagap2..tym dorang tanya 2..
jawapan mantap...hehe..lahamdulillah..

penantian yang mengembirakan hati...
hehehe...
alhamdulillah..seperti yang diharapkan...
masih hidup berjaya mendapat biasiswa KPM...
biasiswa yang dinantikan oleh sume student UPSI...
akhirnya...nama masih hidup tersenarai..
alhamdulillah kepada ALLAH yang memberikan nikmat n kesenangan...

tq mak ayah...
kerana mendoakan anakmu ini...
tahniah kepada Kengkawan semua yang berjaya...
alhamdulillah!!~~

law de yang kat luar sana yang memohon sama...
korang leh cek link ni...


Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~TQ KPM coz MenCeRiaKaN HaRiKu~~ www.tips-fb.com

Sunday, 29 May 2011

~~SeNaDa SeZaMaN~~

Views
masih hidup in de house!!!hohoho....
ok ape cite hari ni eh...
hari ni ahad...hari ape ye sume..ngeh2..
hari ni hari seniman au....
korang tahu x hari seniman ni...hari ape??
dah tentu2 laaa...nk smbut para seniman di Malaysia...

npe sy xcited sgt ngan hari seniman ni...
sebab....sy minat sgt film dolo2 nih....
tambah2..lakonan P Ramlee atau Remy..hehe...
nape sy sebut P Ramlee..tidak seniman lain...
coz...P Ramlee dinobatkan tokoh seniman 2011...
beliau boleh melakonkan pelbagai watak..
sedih...lawak...memang keje P Ramlee...
lakonan dy xpernah kita lupa...
walaupun dah berulang kali tayang kat tv ke astro ke....
kita akan tengok...gelak sampai tergolek2 aih...
xkering gusi tgk cite P Ramlee ni...


law cite sedih plak..
masih hidup tengok memang feeling habis aihh...

macam2 aihh..
filem-filem lakonan Tan Sri P Ramlee....

kata2 akhir cik masih hidup..ahakss...
mcm nak berucap plop.....bace ehhh...


Selamat menyambut dan memperingati Hari SENIMAN
 kepada semua para ahli seni tidak kira 
pelakon, penyanyi, pelukis, penyair, penulis, 
penari, pengarah, krew , penerbit dan 
semua yang bernama anak seni! 
Samada anda bernaung atau tidak di bawah Persatuan SENIMAN, 
anda adalah seorang seniman.. 
Anda dijemput mendaftar sebagai ahli SENIMAN. 
Marilah kita bersama-sama mengorak langkah yang lebih jitu dan positif bersama!
Saksikan FENOMENA SENI , Sabtu 29 Mei ( hari ini ), jam 2 petang. 

Hari Seniman 2011 "Penggerak Innovasi dan Kreativiti..
jangan dilupakan para seniman...
tiada mereka tiada laaa...
nada seirama memori di untai....
daaaaaaaaaa.......
Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~SeNaDa SeZaMaN~~ www.tips-fb.com

Saturday, 28 May 2011

~~mY JoB~~

Views
Hohohoho.....masih hidup is coming!!!
Okies...hari ni..masih hidup nak cite pe yg masih hidup wat semalam...
Hoho..bukan wat benda terkutuk au...
Tapi wat aktiviti wajib tym2 cuti sem gne....hehehe...

Cuti sem 4 bulan ni...
Masih hidup wat part tym job sebagai ape???
Sebagai wedding planner...hehe...bukan pakar sangat..
Tapi da 4 tahun laaa...berkecimpung lam bidang ni J

Okies...masih hidup nak story dari awal sampai la kje2 masih hidup 2 siap..
Aaaa....masih hidup g pasang mini pelamin...set bilik ng backdrop meja makan je...
2 je yg customer nak...
Mesti korang tertanya2...npe mini pelamin..
Bukan pelamin an2..bukan ape...customer ni alim2 aa ckit orangnye..
Bukan nak bersanding tas pelamin 2...
Mini pelamin 2 juz nk wat background nak take picture ng family
Sebagai kenangan di hari bahgia dorang jeJ...
Tema doramg warna peach je..colour yang agak slow an2...
Puas pk juga nak match ngan ape...hehe

Okies...rumah pengantin ni terletak di Kuala Nerang, Alor Setar, Kedah..
Kire2 sejam setengah dari Galeri Annajwah...
Tempat kerje Masih Hidup yang terletak di Sik, Kedah....
Team kami bertolak dalam pukul 10.15a.m...sampai dalam 11.45a.m...

Sampai je...gerak gempur berjuang bermati- matian pun dimulakan...
Hehehe....angkut barang2 kuar kereta sume...
Okies step 1st..pasang mini pelamin dulu...





Memang kitorang bertungkus-lumus laaaa....

Lepas wat mini pelamin...kena la ec minyak dulu...
Perut kena ec..baru keje leh jalan..kihkihkih...

Step 2..perut da kembung...
Ape lagi boss said:haaa...jangan nak malas2 kite ada banyak g keje..
Ngan perut kekenyangan..bangun la kuncu2 masih hidup wat keje...
Pasang plop set bilik pengantin..
Agak sukar nak pasang coz bilik 2 rendah je...
Tapi set2 backgound agak besar..
Tapi bak kata karam singh walia...
Katak kodok pun terjun laut..
Masakan pula kami yang dah pro ni...hik2..keje senang je 2...

Agak peluh2 gak pasang hias sume..



Akhirnya siapppp...taraaaaaaaaa....

Okies lepas set bilik pengantin..masih hidup ng sorang dak ni...
Wat background meja makan je..seperti yang diminta customer 2....
Yang 2 lagi senang2...tarik kain cne..tarik kain sana..akhirnya...siap...taraaaa.....


Tak cantik pun...hehe..org xberseni wat keje memang gne laa.. J
Dah siap mcm yg diminta..
Kitorang siap2 la nak gerak alek..angkut barang sume lek lam kete....
Agak penat..tapi menyeronokkan law kite wat keje ngan ikhlas kan2..
Dalam perjalanan balik 2..sempat ag masih hidup amik pic
Sawah padi yang sedang menguning,,,,
Rasa cukup mendamaikan..rase penat lelah pun da hilang... J
Sekiannnnn.......


Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~mY JoB~~ www.tips-fb.com

Wednesday, 25 May 2011

~~aKu TaK JilLaT aLeK LudaH aKu~~

Views
hohohoho....awu pukul 4.41...
lambat ag nak alek keje nih...
xsabar plop ase nak balik petang ni...
bukan ape...xsabar nak tengok cite feverate....
nak tahu cite ape...
tv3..pukul 7 ptg...
sape tahu angguk kepala...
hehehe....

xsabar nak tengok cite NORA ELENA....
drama bersiri slot akasia...
minggu ni last episode daaa...
nak tahu sangat2 daa kesudahan ye...


okehh...meh aku cite dulu sape pelakon dy...
law korang da tahu..wat2 xtahu sudaaa...
yang pompuan 2 nama dy saliha...pelakon baru...
yang mecem pakai baju itam 2...sah2 laa...
aron aziz...sape yang x kenal jejaka macho ni an2....
yang pkai baju putih 2...nama dy zul....
lam cite ni...saliha sebagai nora elena
aaron azizi sebagai seth tan
zul sebagai eid...



dah kenal da pelakon sume an2...sebenar cite ni...
adaptasi dari novel au...
tajuk dy KASIH YANG SUCI...


alkisah yang benanya nak cite ni...
kes si EID ni...dy ada cakap...
"aku xkan jilat balik ludah aku"
hohohoho..nampak cm macho an2...
yang aku xpuas hati n nak tergelak ugak 2...
xsampai satu hari dy ckap g2...
dah tergegeh2 balik cari si ELENA 2...
dy merayu gile2 aaa...
tapi malangnye..c elena ni xbersambut pon...

moral of de storynye.....
jgn cakap benda yang belum pasti kita xbuat....
cube buang ego dekat org yg kite syg..
supaya kite xnyesal nanti..hehehe...

NORA ELENA


EID

SETH TAN


adiossss sume!!~~~
Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~aKu TaK JilLaT aLeK LudaH aKu~~ www.tips-fb.com

~~TaHNiaH NaA~~

Views
hohohoho...
petang sume!!~~~~
baru je berjinak2 jd blogger..
hari ni tepat kul 3.15 td...
followers aku dah mencecah angka 50...
yahooo!!~~

nak tahu sape yg ziarah aku nye blog ni???
siapakah gerangannye....
jeng3....
gadis ini......Cundaa...
hek3x....

2 je lah nak cite...berjumpe ag...daaaa


Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~TaHNiaH NaA~~ www.tips-fb.com

~~oYeH!!!!! MuKaKU MaKiN CuN~~~

Views
story mory tym....
oyeye!!masih hidup in de house....
ok!!ape entry yg masih hidup nk cer kat korang sume...
law sebut sal perempuan ni....
xkan lepas dari isu KECANTIKAN....


haaa...hari ni...masih hidup nak ceritakan satu rahsia...
hehehe...mesti korang bebel an2..
dah nama rahsia..tapi still nak gtau kat korang sume...
rahsia mcm ane nak cantik...
korang xyah wisau laa...law takut muke kedut-kedut...

haaaa...mesti korang tingin sgt nak tahu an2...
rahsia kecantikan ni..sesuai tuk lelaki n perempuan...
xyah laaa..nk g spa..nak wat rawatan sume..
nak cucuk sana sini..gara2 nak cantik ni..
xpayah nk wat surgery sume..
gara-gara nak pikat lelaki...nak cantik..
nak jaga suami kat umah takut lari ikut endon..ekekeke...



ni rawatan tradisional auu...
mam sireh cmapur inai yang telah digiling...
setiap malam b4 tdo..hehehe..
amalkan setiap hari....masih hidup xnak la jamin...
dy mujarab ke tak an??
tapi korang try laa...insyaAllah...
ada rezeki korang dapat wajah berseri2....mcm sy??
eh x....ane tahu dapat muke cun berseri2..mcm CT NURHALIZA ke...
hehehe...
boleh hilang kedut2 korang....






law korang xpercaya...
mari kita kaji dahulu khasiat sireh...
ada  hasil kajian mendapati daun sirih atau 'Piper Betle' mengandungi PATI MINYAK yang bahan-bahan utamanya ialah CUGINOL dan KAVIKOL. Bahan-bahan aktif di dalamnya pula sepertiFLAVORNOID dan POLYPHENOL boleh menegangkan kulit dan mengelakkan kedut-kedut di muka yang bermakna ianya boleh membawa kesan awet muda.

Khasiat ASTRIGEN daun sirih pula berkeupayaan mengecutkan tisu-tisu organik dan khasiat ANTISEPTIK untuk membunuh kuman
Ini bermakna, jika diminum airnya atau digunakan sebagai pencuci harian bagi wanita khasnya, selain menegangkan otot-otot tisu dalaman vagina, ia juga boleh membunuh bakteria, kuman atau kulat
 serta mengatasi masalah keputihan. 
Sirih juga turut digunakan bagi 
mengatasi masalah penyakit Malaria, sakit sendi,
 gout dan dipercayai boleh merawat kanser dan penyakit jantung.

okehhhh!!~~smpai cne je laaa...
entry tuk hari ni....
law korang nk try2 laaaa....
law de effect2 lain yang xelok..masih hidup nasihatkan korang behenti laa...
hehehehe...masih hidup pon..bru nak cube...
n t kite lihat hasilnya...
adiosssss!!~~~



Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~oYeH!!!!! MuKaKU MaKiN CuN~~~ www.tips-fb.com

Monday, 23 May 2011

~~MaCHo Ke TaK~~

Views
hohoho....panas nye hari ni...
korang rase x ape yg masih hidup rasa...hehe
duduk sorang2 kat kedai sambil tunggu customer dtg amek tempahan....
masih hidup rase plak nak tulis entry...
mula2 rasa mcm mls nk tulis entry hari ni..
tapi bile rasa kesunyian ni....
termenung masih hidup sejenak...
nape perempuan suka mengalirkan air mata berbanding lelaki...


tapi masih hidup bukan nak cerita 
tik..tik..tik..titisan air mata perempuan..
tetapi nak cerita tentang air mata lelaki...
hehehe...
korang ada pandangan tentang air mata seorang lelaki???
law wanita menangis..tue delah perkara biasa..
cm ne law laki yang menangis...pelik ke x??
pernah x pakwe korang menangis...
rakan2 lelaki korang menangis...
ayah korang menangis...
atau sesape saje yang bergelar LELAKI menangis???



bila laki menangis ni...
diorang x rasa ke macho dorang hilang...
x rasa ke ego dorang jatuh kerana menitiskan air mata...
ape yang masih hidup perasan laaa...
lelaki zaman sekarang lebih open laa...
bila bercerita tentang perasaan..kisah hidup duka dorang...
sehingga tym bercerita 2..
tersedu sedan tahan nangis...
haishhhh...mengalahkan perempuan la menangis 2...
dorang xrase ke jatuhnye nilai maskulin bila menangis...hehehe...
pelik kan skrg...

bila tnya kawan2 sume...
dorang respon..lelaki ni menangis ikut situasi...
contohnye....bila frust bercinta...lelaki yang tergolong sebagai anak manja..
mmm..kehilangan orang yang tersayang...mereka mudah mengalirkan air mata...
kenapa macam 2 ye???

ramai pakar psikologi menyatakan bahawa...
menangis 2 merupakan terapi yang sangat berkesan..
menangis boleh melepaskan segala jenis tekanan...
menangis 4 tenangkan jiwa n meluahkan perasaan...

dat y laaaa..sang jejaka2 ni...
x malu da untuk menitiskan air mata...
coz dorang pun ada hati n perasaan...
mcm perempuan tak gitu???
hehehe...cukup la entry untuk petang ni...
bile ajen2 ag..
masih hidup muncul ag.....





Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~MaCHo Ke TaK~~ www.tips-fb.com

~~TinTa HaMBaMu~~

Views


Ya Allah....
Seandainya telah engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagian antara kami....
agar kemesraan itu abadi...
Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...



Tetapi ya Allah...
Seandainya telah engkau takdirkan...
dia bukan miliku...
Bawalah ia jauh dari pandanganku....
Luputkanlah ia dari ingatanku...
Dan peliharalah aku dari kekecewaan....


Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti....
Berikanlah aku kekuatan...
Melontar bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja nan merah..
agarku bisa bahagia...
Walaupun tanpa bersama dengannya...



Dan ya Allah yang tercinta...
Gantillah yang telah hilang....
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah...








Ya Allah ya tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu...
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan...
Adalah yang terbaik buat ku....
kerana engkau maha mengetahui...

Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...








Ya Allah...
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan di akhirat...
Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini...
Jangan engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...

dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Amiin... Ya Rabbal A'lamin.


Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~TinTa HaMBaMu~~ www.tips-fb.com

Sunday, 22 May 2011

~~AkU TerKeNa PeNYaKiT BeRJaNGkiT~~

Views
hehehehe...masih hidup muncul ag...petang-petang gne....law wat kje je..mesti ngantok..Memang semua penyakit dalam dunia ni mudah berjangkit...tp bukan la dlm masa 1saat...tp ni ada satu penyakit paling mudah dan cepat berjangkit...masih hidup dh terkena....huhuhu...mengapakah??? Nak tau apa penyakit tu?? Menguap la...apa lagi..law kite xnguap dulu..tgk org lalu pas2 menguap mesti kite pon terikut skx..alamak!!!~~masih hidup terkena penyakit berjangkit la plop...adalah menguap ni satu penyakit yg serius????mari kita kaji tengok eh...

Ok2, menguap ni org kt sebab mengantuk..tp cri info kt tenet, punca sebenar menguap ni masih tidak diketahui...hurmm, tp bykla teori2 tentang menguap ni..

Teori Fisiologikal kata..menguap ni sebab terlalu banyak karbon dioksida atau kekurangan oksigen...adala lagi beberapa teori pasal menguap ni...Dan sah2 penyakit ni mudah berjangkit...dengar dan tengok org lain menguap pun kt boleh menguap gak...Baca mengenai menguap pun sama gak...kejamnye penyakit ni!!!!!!


Amacam....korang terberjangkit tak??? masih hidup mmg dri tadi menguap, mengantuk yg amat sgt, so timbul la idea buat entry nih...(hati ngah bengang sbb molot dh lenguh menguap)...
sekiannn:_)

Read more: http://nurizspace.com/2010/05/cara-letak-iklan-nuffnang-di-setiap-post.html#ixzz1O0t1b8Ft
READ MORE - ~~AkU TerKeNa PeNYaKiT BeRJaNGkiT~~ www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...