AhLaN WaSaHLaN

~~TaPaK KaKi DiNaSor~~

Sunday, 14 August 2011

~~PeReMPuaN Di HuJunG RaMaDaN~~

Views
assalamaulaikum...
still alive in de house!!~
smbil2 on9 ni..
cik still tgk 1 drama ni au..
so sad cite ye..
tajuk ye..mcm tajuk post 2 laa..
nk tahu cite ye cm ne..
meh nak sinop ckit..
sile lah baca..heee:)

elly mazlin aka munirah


cite ye cm ne...kisah 2 beradik..sarimah ng munirah yang x bersua muka 5 tahun daa..munirah ni kakak dan sarimah ni adik.. tym bulan Ramadan yg mulia ni,sepupu sarimah menelefonnya memberitahu yang adiknya sarimah sakit tenat coz barah...

but, si munirah ni still trauma ngan tragedi 6 tahun dulo..nk tahu nape??si adik yg namanya Sarimah ni dtg kl tinggal sebumbung ngan akaknya munirah sementara nak cari keje au..

sarimah telah membantu munirah menjaga anaknya Adam..sarimah menjaga adam seperti anknya sndri..tapi yang cik still xpuas hati ni..sape sangka dalam diam2 sarimah ni mengkhianati kakanya munirah dengan menjalin hubungan terlarang dengan suami munirah sendrir aka abg iparnya iaitu si zain..yg paling sedihnya sehinggalah si munirah ni dicerai dan kehilangan hak penjagaan Adam kerana c zain n c sarimah ni telah menabur fitnah mengatakan yg buruk2 perihal Munirah kepada ibu kandung dan adik munirah yg lain..sehinggalah ye dihalau oleh family sendri..
cube korang rasai perasaan Munirah..cik still tgk mmg xmampu nk than air mata diam2 ngalir..ngeh3..
feelinggg beb!!

rase2 korang yg xtgk cite ni an??
 si munirah ni maafkan x si sarimah ni??
selepas ape yg si sarimah ni dah wat kat dy..
bleh bygkn x??perasaan si munirah ni
yang terlalu rindukan ank kandungnya ADAM!!

korang nk tahu pe kesudahan cite ni??
haishhh sabar2..
si munirah ni sudi bjumpa ng adiknya...
but otw nk g visit adik ye 2..dy kemalangan au..but adiknya si sarimah ni alami satu ilusi..
yg baginnya si munirah ni dtg menemuinya n memaafkan dy..n munirah ada memberitahu sarimah..
yang dia terlalu rindukan anknya adam..but si sarimah ni lom tahu ag yg kakaknya telah meninggal dunia..

so ada korang terpk apa yg berlaku kat X-husband si munirah ni??
menyesal or x dy xsempat nak mohon maaf kat si munirah ni??
si mak si munirah plak??
ape yg dy rasa bila tahu kejadian sebenar anak kandungnya 
menipunya....
okeh meh cne aku citekan 1 per 1..
wan maimunah ni maknye si munirah n sarimah au..
ase sedey sgt kna tipu oleh sarimah n zain yg kata mrk..
si munirah ni lah jahat serba serbi bg menutup kegiatan sumbang mahram dorang..
bile dpt tahu si munirah ni meninggal kemalangan jln raya..
dy xpat terima...
c zain pula hanya mendiamkan diri shj..
dorang reramai g kat sarimah n cuba nak beritahu 
hal sebnar tntg keaadaan kakaknya yg telah meninggal dunia..
dy xpat trima..dy cuba bgtau yg kakaknya ada dtg berjumpanya td..

selepas 2..dorang kebumikan jenazah SI MUNIRAH ni..
di kubur anknya adam ada bertanya..
siapa perempuan yg mati ni??
nape semua org sedey sal ye??
wessss cik still sebak da dengar g2..
c zain ni berjanji ngan anaknya ye akan cite sglnya kat anaknya t..

akhir kalam..
cube korang pk n selami..
perasaan si munirah xpat jumpa anaknya...
perasaan si munirah yg dikhianati adik kandungnya sendri..
perasaan si munirah yg suami yg tersayang curang akan dirinya..
law cik still jadi munirah..
cik still xmampu nak menjadi spt munirah
yang mampu memaafkan semua org yang mengkhianatinya...
cam tu la cite nyeee....

adiosss:-)

pelakon:
MUNIRAH: ELLY MAZLIN
SARIMAH: ZARINA ZAINORDIN
ZAIN: RIEZMAN KHUZAIMI
IBU MUNIRAH N SARIMAH: WAN MAIMUNAH

zarina aka sarimah


www.tips-fb.com

4 comments:

cheqwa said...[Reply]

cam bes je...cheqwa xpenah tengok pon..ngeee ^_^
semalam cheqwa tengok citer hantu..insidious...ntah apa ntah :p

Still alive said...[Reply]

@cheqwabessss sgt..seyes..t tgk la kat u tube

cIk PikA said...[Reply]

pika tgk cter ni.. sedey gak kot.. cian munirah.. die x slah.. last skali, ayat ank die tu yg sedey tu.. :( sampai ati adik die & suami die kn..

Still alive said...[Reply]

@cIk PikAa'ahhh..ye2..
baru cik still engt
yg kat kubur 2 an2..

Post a Comment

Da baca..harap bole bg seciput komen.. =p ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...