AhLaN WaSaHLaN

~~TaPaK KaKi DiNaSor~~

Thursday, 7 July 2011

~~sTiLLeTo~~

Views
Hohoho...still alive is coming home....
Hmmm...mlm2 gne..semangat plak nk tulis entry..
Entry ni jawapan kepada soalan sorg mmber still..
Tadi otw dari kampus..
Mmber 2 still ada berbalah sal kasut tumit..
Ade sorg ckap..kasut tumit xberbahaya..
Ada sorg ckap kasut tumit ni xelok sgt law pkai sllu..
So still pun cari la info2 sal kasut tumit ni...
So enjoy!!!haha...
Law nak cantik nye pasal mesti gurl ni akan ckap...
No pain, no gain....
Walau kasut tue da gigit2 kaki kita..
Sedaya upaya tahan dari sakit an2 gara2 mahu bergaya sakan..
Tu lah namanya perempuan...
Bukan sebab 2 jaa..gurl2 skank ni suka pakai high heels..
Pasal kaki dorang ni panjang2...
Law xpkai kasut tumit tinggi ni xnmpak seksi plak..
Tol ke g2??haha..andaian still je laa..haha
Butt!!!!!high heels ni benanya x elok sllu sgt pkai..
Ada beberapa penyakit yg akan timbul daripada pemakaian high heels ni...


CEDERA PADA LUTUT

Posisi lutut yang berubah sewaktu berjalan akan menyebabkan lutut mengalami tekanan dan menyebabkan berlakunya osteorthritis. Menurut kajian dikatakan 26 % tekanan pada lutut meningkat kalau pkai high heels ni. Korang xtakut ke???? Jangan kerana nak cantik punya pasal korang xamek perhatian sal fakta ni.
Law korang nak pakai juga high heels ni boleh tapi jangan pkai high heels yang 4 sm..law x leh juga tahan godaan stilleto kesayangan kamu 2..jangan la pakai kerap2..jrg2 xpe... J


OTOT BETIS

Law korang pkai high heels dalam jangka masa yg lama...otot betis korang akan mengembang dan menegang secara tetap dan akhirnya korang akan rasa sakit yg amat sgt..same la mcm still juga...huhu
Ok law nk elak berlaku gne..elak pkai kasut tumit seharian la..hehehe..law stakat stay kat ofis ng jumpa kenalan sebaiknya guna kasut ‘flats’ atau tumit rata cukup laaJ...


TAPAK KAKI

Posisi kaki yang sentiasa berada dalam keadaan berjinjit ketika pakai high heels ni membuatkan sebahagian besar beban dari tubuh bertumpu kebahagian depan tapak kaki dan menyebabkan semakin lama hujung jari kaki semakin sakit. Awas au..tym usia muda ni mmg kite xrsa sgt kesakitan dy n mungkin kita mampu lagi bertahan. Namun masa hadapan, akan meningkat kesakitannya sehingga maybe korang rasa da xnak n xsanggup nk jalan lagi J
Jalan penyelesaian terbaik kalau mahu pkai high heels juga korang kna la pkai padding pada kasut tumit 2..hehe..... bukan sje membantu kurangkan kesakitan malah tapak kaki akan merasa lebih selesa J


Sampai cne je la entry mlm ni..hehe
So berhati2 ngan high heels au!!!
Adiossss J


www.tips-fb.com

9 comments:

cheqwa said...[Reply]

cheqwa suka heels tapi toksey pakai sebab dlm family cheqwa paling tinggi compare to my sis...hua :'(

Still alive said...[Reply]

@cheqwastill plop suke heels benanye..coz still paling kecik lam family..ngeh3

Miss Eunice said...[Reply]

noooo! xnak trime post ni.! hmmph!
>.<

P/S: i love heels!

Still alive said...[Reply]

@Miss Euniceu!!!!u pat trime or x post ni..u kna pk gak effect tym tuat...ngeh3

Miss Eunice said...[Reply]

huu..tp nk jgak pkai heels..cant live w/o heels! huu..=(

Still alive said...[Reply]

@Miss Eunicealalala..jgn la sedey...tapi law pas pkai heels 2..bnykkan senaman pagi..sllu rendam kaki lam air suam..biar kaki sihat sllu...:)

Miss Eunice said...[Reply]

haha..senaman ok lagi..tp nk rendam lam air suam..haihh..>.<

nway, thanks for the info! ^^

Still alive said...[Reply]

@Miss Eunicengeh2..rendam je laa..
air suam je der..bukan air pnas..werkk..haha...ur wlcm:_)

Miss Eunice said...[Reply]

hehe..tgk la ye..>.<

;)

Post a Comment

Da baca..harap bole bg seciput komen.. =p ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...